Joeri Calsius

Joeri Calsius

Klinisch psycholoog (PhD.) & Kinesitherapeut

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut. Hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.).

Joeri specialiseerde zich als lichaamsgericht, psychodynamisch psychotherapeut en volgde opleidingen in diverse (myo-)fasciale therapieën bij gerenommeerde autoriteiten in België, Nederland, Duitsland en Engeland. Hij doctoreerde te Utrecht op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.

Hij is werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van psychosomatisch lijden. Daarnaast is hij ook werkzaam als deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Hij is voormalig vice-voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen en auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen. Zijn recente handboek “Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam.” (Acco, september 2017) kent inmiddels een tweede druk en wordt dit jaar nog uitgegeven door Routledge voor de Engelstalige markt.

Academy Teamleden