walter-de-vries

Walter de Vries

Psychotherapeut en Docent

Walter de Vries is supervisor van de VGCt en geeft al 10 jaar lang meerdere basis- en vervolgcursussen gedragstherapie incompany en bij diverse opleidingsinstituten, waaronder over trauma en over de therapeutische relatie. Hij werkt in eigen opleidings-, onderwijs- en psychotherapiepraktijk, waar hij psychotherapie, coaching, supervisie (VGCt/NVP) en leertherapie(-groepen) geeft.

Walter studeerde klinische psychologie en vanaf 1997 volgde hij de psychotherapie-opleiding en de gedragstherapie-opleiding. Naast zijn psychotherapie-opleiding (waarin hij affiniteit had met schematherapie en mindfulness) is hij zich gaan richten op onderwijs basiscursussen en vervolgcursussen gedragstherapie op de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog bij Rino. Vanaf 2003 volgde hij de familie-opstellingen opleiding bij Wolfgang Könighaus. Als psychotherapeut werkte Walter in ambulante, deeltijd en klinische settingen. Ook was hij gedragswetenschappelijk docent bij de huisartsenopleiding.

Walter is bezig met lezen en schrijven over filosofie, psychologie in het algemeen en psychotherapie in het bijzonder en heeft zijn eigen visie op het vak beschreven in een essay “Een eigentijdse psychotherapie, over een psychotherapie die bij de tijd is” (2015).

Academy Teamleden