Psychosomatiek: een opkomend thema in de gezondheidszorg

Vanuit de wetenschappelijke en klinische hoek wordt er de laatste jaren veel meer ingezet op een interdisciplinaire benadering van de psychosomatische patiënt. Psychosomatiek, als een opkomend thema binnen de gezondheidszorg, is een van de expertise thema’s van de Yunify Academy.

In onze interdisciplinaire benadering worden diverse, uiteenlopende kennisgebieden én de ervaringswereld van patiënt samengebracht om vervolgens vanuit een nieuw kader aan de slag te gaan. Het lichaam neemt hierbij een bijzondere plek in en vraagt per definitie een benadering vanuit meerdere invalshoeken.

Interessante mogelijkheden voor de behandeling

Het lichaam is – net zoals de geest trouwens – steeds psychosomatisch, dat wil zeggen: én soma, én psyche. Dit biedt interessante mogelijkheden voor de behandeling en voor de behandelaar, maar ook uitdagingen. De Yunify Academy biedt op het gebied van psychosomatiek een breed aanbod trainingen met uiteenlopende centrale psychosomatische thema’s.

Welke cursus past bij jou?

Heb je enige voorkennis in de psychosomatiek en ben je opzoek naar een zeer uitgebreide verdieping in de behandeling van psychosomatische klachten? Dan is onze 8-daagse scholing ‘Geïntegreerd werken met psychosomatiek en trauma’ wellicht iets voor jou!

Ben je geïnteresseerd in een gedegen introductie in de psychosomatiek en de eerste stappen in een praktische toepassing hiervan in de praktijk? Neem dan een kijkje bij de scholing ‘Praktijkgerichte Psychosomatiek’.

De workshop ‘Myofascia’ maakt de link tussen lichaam en geest op basis van het myofasciale weefsel. De focus van deze workshop ligt op een hands-off en holistische benadering.

Onze psychosomatiek cursussen

Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van een interdisciplinaire benadering van de psychosomatische patiënt.

Joeri Calsius over Psychosomatiek

Het laatste psychosomatiek nieuws

Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van een interdisciplinaire benadering van de psychosomatische patiënt.

Yunify Academy
3 juli 2019

Wat zijn myofascia?

Yunify Academy
26 februari 2019

5 vragen aan een Psycholoog Psychosomatiek